Публикувано на 22.11.2016 / 16:45

КОНКУРС Младежки дом- град Варна

Проектът #Greenbox на архитектите Петър Стефанов, Виктория Иванова и Елица Коева бе класиран на първо място в конкурса за изработване на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Конкурсът бе организиран от Община Варна и местната структура на Камара на архитектите в България РК Варна, като целта бе цялостно обновяване на сградата във връзка с избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година.
За участие в конкурса бяха подадени 10 проектни предложения. Шестчленно жури определи победителите, като водещите критерии за подбор бяха отличителна визия, бърза реализация, устойчивост по отношение на архитектурния облик и използваните материали.
В конкурса на второ място се класира проектът на арх. Нона Цекова и арх. Цветан Цеков, а на трето място – проектът на арх. Венцислав Неделчев. За победителите са предвидени парични награди. Предстои възлагане на следваща фаза на проектиране – технически архитектурен проект и работни детайли.

http://live.varna.bg/bg/news/izbraha_pobeditel_v_konkursa_za_mladejki_dom.html

 


Община Варна и Камара на архитектите в България- регионална колегия Варна обявяват конкурс за изработка на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на сградата на: „Младежки дом – град Варна“

http://www.varna.bg/bg/articles/11134/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *